Специални работи в Озеленяването

Специални работи в Озеленяването

Специални работи в Озеленяването

Задание на проекта: Прикриване на долната сграда чрез зелена завеса

Внимание: Гледката от терасата към морето е запазена ! ! !

Специално Озеленяване - що е то? Работата с живата природа е "достояние" на хуманитарни доктори, ветеринари, зоо-специалисти, земеделски производители, ланд. архитекти и озеленители / градинари. Едро размерното озеленяване в случая касае скъпа, трудоемка, отговорна и престижна работа криеща рискове във всички етапи. Не на последно място се разчита на едро габаритна техника - не винаги достъпна и т.н.

Ето един съществен наш пример от практиката ни с топ-обекти. Вариант на детайл от работен проект по паркоустрояване на частно луксозно имение. След одобрение на дизайна в озеленяването, дърветата се заявяват за доставка заедно с балиран компост. Осигурява се също така почва за насипване при залесяване с едро размерни дървета. Благодарение на строителя се съчетава тежка механизация за внасяне на почва при пресечен терен. Ангажират се за целта 2 машини - челен товарач и авто кран с платформа - тип тава. До тук работата е свършена ~ на 1/3 за етап №1.

високи кипариси 1

Идейна Перспектива към проект за Озеленяване.

След доставката дърветата се пренасят ръчно до ската в два реда х 5 броя. Предварително строителя осигурява пилони за укрепване и дупки в стомано- бетоновата плоча. Останалите операции по засаждането са всеизвестни. Ако обобщим този етап в №2, какво остава за етап №3? Успешно вкореняване след монтаж на капково, редовно торене и гаранция 6-12 мес. След 3-4 год. възникна необходимостта от допълнително укрепване чрез анкериране към сградата и привързване срещу прекършване на горния ред кипариси.

 

високи кипариси 2

Зелена (двуредна) стена от кипариси - гледка.

 

високи кипариси 3

Озеленен и поддържан стръмен терен в близък план.

 

високи кипариси 4

Високи 5м кипариси +1-2м от засаждането им. Гледка след 4 резитби.

 

високи кипариси 5

Гледка след 5 год. в близък план. Мисията е изпълнена !

... в процес на обработка

 

2 Responses

  1. Great content! Super high-quality! Keep it up! :)

Leave a comment