Публично озеленяване на Ресторант в Бургас

Бюджетно обществено озеленяване

Ресторант “РОЗМАРИН“

 

Предмет: Ново озеленяване с почистване и саниране на околния пейзаж.

Подхранване и мулчиране на ново засадената декоративна растителност

Обект: ресторант „Розмарин“, к-с „Зорница“

 Площ: до 250м2, Април 2023г., Бургас

 

Представяме Ви бюджетно озеленяване на обществен терен към нов ресторант в Бургас.

Актуално за ландшафтният бранш и довършително строителство – изисквания на клиента, ценова рамка, срок и други.

 

Как изглеждаше терена при самото започване на проекта?

заварено състояние на терена в етап на строителната площадка

 

За 1,5 дни направихме крупно почистване.

Събрахме, пренесохме строителните отпадъци за извозване с контейнер и извозихме биоразградимия боклук.

Извършихме за същото време резитба на съществуващата дълготрайна декоративна растителност. Това включва едро размерни дървета, единични храсти и групи, жив плет. Наложи се подкастряне на високите дървета, премахване на единични сухи храсти.

Търсите Бюджетно озеленяване ? ..това изпълнение е отличен вариант.

Оферта за озеленяване, изисквания, проучване на видове, цени, срок!

Разменихме снимкова информация, за т.нар. „вкусове“ и желания на собственика. За клиента не всичко в интернет е удачно, практично и достъпно. Задължително условие в зеленото строителство, както знаем всички са минимизираните разходи за градинска поддръжка. Също така да има условия за поливане. Естествено озеленяването на обществените пространства налага и някои ограничения за акцентните растения и цветя.

Първоначално всички разходи по озеленяването надхвърлиха 6,5 хил. лв. Съгласувахме 5 хил. лв. бюджет на работите по подготовка, доставки и засаждане с грижи до издаване на проекта. Срокът стандартно за дейността, благодарение на предварителното планиране е точно един месец.

Почистване и започване на озеленяването

озеленяване на ресторант Розмарин, Бургас
В процес на подготовка

След всичко това, остава лесната част с дребни уточнения и промени в началния видов състав. При втората седмица групажната доставка беше в ход, отне 2 дни. Аранжирането и засаждането отнеха общо 2 дни с някои дребни, но отнемащи време работи по терена. Още 1 ден след посадъчни грижи, дооформяне на посадъчните места, торене и мулчиране. Така всички дейности бяха паснати и комбинирани в съчетание с другите наши ангажименти по общ график. Крайният срок за около 4,5 дъждовни седмици, възлиза на около 6,5 дни. Крайната стойност беше окончателно калкулирана по опис, както си е реда по Протокол за действително извършените видове работи – АКТ №19.

Гледка в градината на ресторант Розмарин
Градина Розмарин, жил. кв. Зорница, Бургас

Естествено площите винаги може да бъдат изградени с по-голяма гъстота на засаждане. Сумарно растенията по план от 155 бр. достигнаха окончателно количество 203 бр. Това най-добре се преценява на място и съгласува от страните в строителния процес. Възникват дребни изменения в състава и някои работи, които също се описват. След инструктаж за поддръжка, поливането и ухажване на градината остават изцяло ангажимент на предприемача, без поливна инсталация.

Какво включва мини дендрологията на обекта?

Растителният състав включва малки дървета и топиарни туи, предимно българско производство и италиянски храсти. Многогодишни цветя – Армерия, ефектните Флокс, Хебе, Ерика и др. Асортимента е проектиран с някои попълнения от акцентни декоративни растения и треви (вариегатна Юка, червен Формиум, Нандина, Фотиния РедРобин Компакта, плоден храст Арония и Карекс, Стипа, Фестука). Като за средата си видовете са обогатени с 4 вида подправки – градински чай Аурео Вариегата, мента, къри, мащерка.

Достатъчно е да се доверите на опита ни, от реалната ни реклама, обяви, портфолио и интуиция за индивидуално отношение! 

Минимално озеленяване за Бюджетна градина

Не винаги разбира се финансово актуването възлиза и под бюджетната граница. В строителният процес изникват преди „отваряне на врати“ непредвидени разходи, административни утежнения и др. Това е факт за много от инвеститорите, без значениe дали са в сферата на общественото обслужване, производство и преработка, строителство или туризъм.

Сега и навън мястото става привлекателно, уютно и печелившо за публично-частни партньорства, за гражданите и гостите на всеки напреднал град.