Покривни-градини

Озеленяване – покривни градини и тераси

Неизползвани масово сградни покриви откриват прекрасни възможности за подобряване на жизненaта среда и стандарт.

Ние ги превръщаме в райски покривни градини. 

Плоските покриви замислени с архитектурата на сградите дават отлични възможности на Инвеститори и собственици да ги използват, като двор с гледка или белведер. Така именно се продават по-добре !

 

Покривната тераса е мястото -където семейно или интимно могат да се оформят открити трапезарии с летни кухни, кътове за отдих сгушени между озеленени клоцове, маскирани с треажни решетки комини. За спокоен тих отдих могат да се разположат още джакузита, перголи или беседки със завеси и всичко, което обичате да е около вас!

Виж други – Дизайн идеи на покривна тераса – кликни тук!

Покривните жилищни тераси трудно се възприемат от бъдещите купувачи/ съсобственици, като общо за ползване пространство от 2 или повече апартамента. Макар покрива да е обща площ, той не е желан за общо ползване, ако се разработи за обща градина или парк от повечето собственици. Ето защо те търсят различни начини за тяхното разделяне и обособяване в самостоятелно уединени градини, богато обзаведени с много удобства за семейството.

Градина на покрива поддръжка

Особен случай на нестандартно озеленяване е този смел дизайн (от др. автор) за оформяне на тераса с естествени и изкуствени растения в каменни кашпи.

В търсене на цялостно практично решение, примамлива естетика с предимно вечнозелени растения се цели едно – удовлетворяване нуждите на клиента с пълна гаранция.

Фирма за Поддръжка на покриви

Тези проекти са изключително деликатни по отношение на обслужването, което има сезонен характер. Типичен проблем е липсата на предвидено водоснабдяване за напояването. Това е така понеже подобни разработки за допълнителни екстри (особено с подвижни цветарници) се правят отделно от архитектурата на сградата.

ПОКРИВНА ТЕРАСА поддръжка

Когато подобно озеленяване е предвидено, то се залага в т.нар. клоцове или самостоятелно отляти с дренаж и изолация площи. Те придават хармонична завършеност на сградите с природата. Сами по себе си представляват жив акцент с интересно конструктивно решение. Поддръжката е въпрос на предварителен замисъл на инициатора предприемач или общ експлоатационен мениджмънт.

Очаквайте реализацията скоро! > Обещано допълване на статията с актуално изпълнение към 20.08.17г. … ето някои снимки от озеленената тераса (която не се размина без монтаж на капково напояване на всяка от 43-те кашпи).

зелена-тераса-градина

…напълно нормално, началния дизайн да претърпи не еднократно изменение. Тези изменения напълно ошлайфат оформянето на вече зеления парапет с маскирани зад него климатици! …поддръжката е тежко неизбежно перо. Нагряти от слънцето настилки, фасади – усилват температурата с допълнителни 2-3 градуса до 36-38 само за няколко часа, благодарение на ветреца и сянката следобед.Не се размина подмяната на 5-6 растения, въпреки повторното торене с редовно поливане и пр.

поддръжка-тераси

Вече има и жива сянка, стана уютно и красиво 🙂

покривна-градина-1

Търпението – винаги е възнаградено. Удоволствието с това на клиента се удвоява!!!

хибридни-градини-1

Така се получи декорирането на разделителния парапет. …както го пожела клиента.

хибридни-градини-2

Ефектът на градината е двоен с този на съседа, който ще я завари – вече, като нов собственик.

Поддръжката на зелената тераса,както и свързаните с нея подобрения продължават. Наближава есента, а с нея и зазимяване на растенията.  До скоро Приятели!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *