градски резитби

Градски паркови, инфраструктурни резитби.

Повечето хора, които искат тази услуга са разумни и същевременно са склонни към крайност от премахване, поради безизходица в градски условия. Основен фактор за това /освен самораслите инвазивни видове/ е безразборно или непрофесионално засаждане, без поне ясна визия за 30-50 год. в бъдеще. Също така много интелигентни хора засаждат /още повече плодни дървета/ без да ги угрижват, те прерастват/ изкривяват, засягат части от сгради и/или огради и т.н. Именно така се създават и конфликти между съсобственици на даден имот или между тях и техните съседи. Така считани за определено най-редовни грешки, довеждат до премахване на дървото, вместо до неговото подкастряне. Водили са се спорове, правени са опити за резитби, не се е решил проблема – стига се до окончателно местно решение на Отделите по Екология. Рядкост са съдебните спорове, те обикновено се водят при настъпили загуби или щети и са искове за тяхното обезпечаване. Поради всичко това и установени над 10 екологично-икономически преимущества за опазването само на един екземпляр, си струва усилията. Именно в градски условия и среда на живот може да видите тук.

РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ЗЕЛЕНИ ГРАДСКИ СИСТЕМИ

ЕКОЛОГИЯ – ОТГОВОРНОСТИ – ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ

 

Санитарни Резитби в градски условия. 

Преди да споменем за тях, отговорно заявяваме нуждата от премахване, като неизбежна и съгласувана с всички страни и компетентни органи.

Кастренето на улични и паркови дървета – цели да установи наличие на гнилостни процеси в сърцевината на дървесината. АрхЛАНД Dev. разполага с богата палитра от способи за превенция, резитби, обезопасяване. Премахване на индикирани опасни дървета, почистване биоразградим отпадък при спазване на всички мерки за безопасност и здраве.

Обезопасяване на горски, железопътни, улични проводи и сгради.

Формиращи и контурни резитби на единични солитерни дървета, линейни насаждения, зелени пояси, стени и плетове. 

– Когато сме извикани на оглед за премахване или усилено кастрене, не на всяка цена предприемаме резитба! Това е така, вън от контекста за цена или кратка заетост. Макар да споделяме много от страховете на клиентите си, в разговор намираме истината и се радваме на естествения развой на нещата. Поне веднъж годишно се случва да консултираме, дори безплатно собственик, който ние самите отказваме от премахване. По тази причина още началните разговори трябва да са внимателни и запасени с търпение. Обикновено ентусиазма или емоцията първоначално са в екстаз. На срещата – винаги задаваме въпроси, като психолози, защо се налага сеч на прекрасно, още не достигнало пълна зрялост дърво? Естествено има и крайности на далеч по-предприемчиви, но с друга насоченост хора, за които ще споменем по-късно, за да сме по-ясни и методични.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *